Rajzverseny

2022.01.15. 15:28

Fiatal művészpalánták mérték össze tudásukat Egerben

Immár 18. alkalommal rendezték meg az egri Eventus Üzleti, Művészeti Szakgimnázium, Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium falai között a sok éves múlttal rendelkező  tehetségkutató versenyt.

B. K.

Idén is kitettek magukért az ország ifjú rajzosai az eventusos versenyen.

Forrás: Beküldött

A hazai és határon túli általános iskolák körében meghirdetett megméretés célja, hogy Gárdonyi Géza nagyra becsült művét népszerűsítve a 13-14 éves korosztály rajzi tehetségeit felfedezze - tudtuk meg Kálmán Péter művésztanártól. 

A felhívás eljutott Felvidék, Kárpátalja, és a Vajdaság régióiba is, ám a járványhelyzet miatt idén főként a hazai iskolák döntőbe jutott diákjai vettek részt a versenyen. A szükséges egészségügyi óvintézkedések betartásával, kis csoportok részvételével izgalmas, élményekkel teli program zajlott az intézményben. 

A zsűri a képi ábrázolás eredetiségét, a figurális elemek megoldását, a kompozíció és a rajzi -festészeti eszközök alkalmazását mérlegelve döntött a nyertes alkotókról. 

Az eredményhirdetés zárt kapuk között zajlott, ám az érdeklődők online is nyomon követhették az eseményeket.

Az idei első helyezést Almási Kitti, (Miskolc) a Herman Ottó Általános Iskola diákja érdemelte ki, a második Gerhát Polli, (Albertirsa) a Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Általános Iskola, míg a harmadik Kuzsella Csenge, (Kazincbarcika) az Irinyi János Református Oktatási Központ  tanulója lett.

Különdíjban részesültek Kiss Virág, Tóth Lili, valamint Szabó Szonja. 

A Vándorserleget a legtöbb pályamunkát beküldő iskolának, a Pongrácz Ágoston Alapiskolának (Szlovákia) ítélték oda.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában