Felhívás

2022.01.27. 08:20

Közterületen nincs helyük a megunt tárgyaknak Sirokban sem

Felhívással fordult a helyi lakossághoz Sirok polgármestere.

B. K.

Illusztráció

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Arra kéri a helyieket, gondolják meg, mielőtt bármit kihelyeznek a közterületre. Tuza Gábor azt mondja, egyre gyakrabban tapasztalják, hogy az utcákra, porták előtti helyekre mindenféle engedély nélkül különböző dolgok kerülnek ki. Megunt, fölöslegessé vált tárgyak, melyről gazdájuk azt gondolja, hogy valakinek még talán jó lehet. 

 

– Ha csak a gondolatot nézzük, hogy segítsünk másokon, rendben is lenne. A kihelyezett tárgyak nagy része azonban hosszú ideig ott hever a közterületen, s láthatóan nem kell senkinek. Ha mégis, akkor az illető kibányássza az eladható fémet, fát, a többi pedig a háza mögötti erdős területen landol – mondja. 

A kérés tehát az, hogy a megunt, nem szükséges tárgyakat a megfelelő módon kezeljék. A kommunális hulladéknak a kukában a helye, a többihez lomtalanítást lehet igényelni a szolgáltatótól, vagy az egri hulladékudvarba ildomos beszállítani. 

 

A másik, a közterület tisztán tartását, gondozását megnehezítő jelenség az engedély nélküli növénytelepítés és dísztárgyak kihelyezése. Sajnálatos módon egyre több helyen látni, hogy – főként a tömbépületek közötti részeken – megjelennek a lágy és fás szárú növények. A tulipántól kezdve, a rózsán keresztül az orgona- és aranyesőbokron át, a fenyőcsemetéig. De látni szépen lefestett, használt autógumit is dísztárcsával kiegészítve, ültetett növényeket kaviccsal körbekerítve. 

Ha bárki indíttatást érez közvetlen környezete szépítésére, van rá lehetőség. Előtte azonban egyeztessenek a hivatalban, ahol megállapodást köthetnek, s innentől kezdve az említett területet a vállaló ápolhatja tovább. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában