Időkapszula

2022.02.23. 11:25

A jövő nemzedékének üzentek a sirokiak (fotók)

Megtelt a helyi élelmiszerbolt tágas parkolója kedd este nyolc órakor.

B. K.

Remek hangulatban telt az este Beküldött fotó

Különleges  találkozóra érkezett az a közel kétszáz helyi lakos, akik Tuza Gábor polgármester kezdeményezésére a jövőbe üzentek utódaiknak. Sokan előzetesen regisztráltak az eseményre a különleges alkalomra létrehozott internetes felületen.

 

A rendhagyó találkozóra huszonkét üveg pezsgőt hűtöttek be, amivel pontosan 20 óra 22 perckor koccintottak a jelenlévők.

A polgármester is jól érezte magát Beküldött fotó

Az érkezők magukkal hoztak egy-egy rövid üzenetet is, amit kétszáz év múlva olvashatnak el majd az akkor Sirokban élők. Ezekben többnyire olyan mondatok szerepeltek, amelyek a község óvandó értékeire hívják fel a figyelmet.

Beküldött fotó

- Kitűnő hangulatban telt az este. Nagyon sokan jöttek el. Miután ki-ki átadta a magával hozott üzenetet, azokat beletettük egy  időkapszulába, és március 14-én, a turisztikai központ átadásakor helyezzük el. A cél az volt,  hogy a különleges naptári napot emlékezetessé tegyük. Ez  sikerült. Sokáig együtt  maradtunk, jókat beszélgettünk, sokat nevettünk - fogalmazott a község vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában