Támadások

2022.02.09. 15:40

A polgármester szerint, hamis állításokat fogalmaztak meg a lőrinci kutyaveszélyről

Fölösleges hangulatkeltésnek minősítette Víg Zoltán polgármester azt a napokban megjelent információt, mely szerint a településen tarthatatlan a helyzet a szabadon kóborló kutyák miatt.

K.B.L.

Kóbor kutyáktól rettegnek.

Forrás: tenyek.hu

A településvezető kiemelte, hogy a legnagyobb baj éppen azokkal az ebtartókkal van, akik a leghangosabban követelik a probléma megoldását, hiszen egy magánháztól engedték ki azokat a kutyákat is, akik a közelmúltban egy hölgyet megtámadtak. 

 

Hozzátette, magasabb büntetési tételekkel vélhetően sokkal inkább rá lehetne venni a kutyatartókat arra, hogy jobban figyeljenek a közösségi együttélési és állattartási szabályok betartására. A legfontosabb szemléletbeli változás az volna, ha csak olyan személyek tartanának kutyát, akik megfelelő módon gondoskodni is tudnak állataikról.

 

A városnak a jogszabályoknak megfelelően van szerződése ebrendésszel, mely havi több száz ezer forintos kiadást jelent.

 

Mint ismert, a napokban egy országos kereskedelmi televízió adásában jelent meg riport, melyben azt állították, rendszeresek a kutyatámadások a városban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában