Vita

2022.02.08. 18:12

Az egri polgármester szerint nem korrekt az Egységben a Városért Egyesület

Az adománygyűjtésből származó több mint nyolcszázezer forintot gyorstesztekre adnák át a városi intézményeknek

Sz. M. L.

2021.11.25 - Mirkóczki Ádám, Eger Megyei Jogú Város polgármestere - Közgyűlés Egerben - Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Mirkóczki Ádám polgármester bírálta az Egységben a Városért Egyesület (EVE) tervét, hogy gyorstesztekre szánják az összegyűlt adományt. Az egyesület elnökségét s elnökét, Mirkóczki Zitát érte kritika. Az EVE közleményét nyilatkozatában álszentnek nevezte a városvezetés, vélhetően azért, mert abban nem említik a nevüket. Úgy tűnik, a polgármester s alpolgármesterei adták az ötletet a pénz felhasználásához.

 

Az adománygyűjtésből származó több mint nyolcszázezer forintot gyorstesztekre adnák át a városi intézményeknek, erről már beszámoltunk. A múlt hét végén közölte az EVE, hogy a közlemény után Mirkóczki Ádám azt nyilatkozta a városvezetéshez közel álló Egerinfo portálon: Minczér Gábor és Farkas Attila alpolgármesterekkel írt egy levelet az egyesület elnökségi tagjainak. Ebben ők kérték, hogy tesztekre fordítsák a maradványt. 

 

A polgármestert a Heol is megkereste, de nem reagált. A portálnak ellenben hangsúlyozta, azért sem korrekt szerinte az EVE, mert amikor zajlott az adománygyűjtés, az egyesület jelenlegi elnökségi tagjai közül – akiket a városvezetés elleni szövetségnek is nevezett – senki sem utalt pénzt a számlára. Ellenben a városvezetés az elsők között adakozott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában