Világnap

2022.02.27. 15:46

Az idegenvezetői világnap alkalmából kösztümös vezetést tartottak Egerben - fotók

F.V.E.

Badacsonyiné Bohus Gabriella sokat mesélt Gárdonyi Gézáról.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

– Arra szeretnénk ilyenkor ráirányítani a figyelmet, hogy egy idegenvezető a városának kulturális követe, aki hírül viszi a település értékeit. Ebben az évben Gárdonyi Géza nyomában szerveztünk városnézést, halálának 100. évfordulója alkalmából – mondta el Badacsonyiné Bohus Gabriella, idegenvezető és az Egyesület Eger Idegenforgalmáért elnöke. Hozzátette, szerették volna színesíteni a programot, így az 1900-as évek hangulatát idéző kosztümökbe öltöztek kollégáival.

 

Elhatározták, hogy egy napot szentelnek arra, hogy az idegenvezetők munkáját világszerte bemutassák, ezért 1985-ben létrejött az idegenvezetői világnap. Ehhez csatlakozott hazánk is. Egerben 16. alkalommal rendeznek ez alkalomból sétát. Az esemény népszerűségét mutatja, hogy szombaton és vasárnap is vezettek túrákat a városban. Olyan helyeket kerestek fel, amik az író számára fontosak voltak a megyeszékhelyen. A program iránt érdeklődők többek között felmentek a várba, ahol fejet hajtottak Gárdonyi Géza sírjánál is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában