Rendkívüli ülés

2022.02.20. 13:40

Emelkedik az ügyeleti orvosi óradíj Gyöngyösön

Az ügyeletben részt vevő orvosok és a munkájukat segítő más szakemberek díjazásáról döntött legutóbbi rendkívüli testületi ülésén az önkormányzat.

Sz. Sz. I.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

 A képviselők elfogadták az emelésről szóló javaslatot, ennek köszönhetően a doktorok ügyeleti óradíja ezer, az ápolóké, a gépkocsivezetőké pedig ötszáz forinttal emelkedik. 

A javaslatot a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulásán belül működő orvosi mikrotérségi társulás is elfogadta, így az ügyeleti orvosi óradíj hétköznapokon 5000, míg hétvégén és ünnepnapokon 6000 forint. 

A grémium mindemellett tárgyalt a Haller-Berényi-Orczy-kastély felújításáról is. Az európai uniós forrásból megvalósuló beruházás terveit úgy alakítják át, hogy az épület hatékonyabban tudja kiszolgálni a közösségi igényeket. A módosítást az indokolta, hogy időközben megváltozott a Kolping családnak otthont adó Török Ignác utcai épület funkciója. Mivel az ott működő kulturális és civil szervezeteket a meglévő központok kapacitás hiányában nem tudják befogadni, ezért számukra is kialakítanak kulturális tereket a megújuló műemlék ingatlanban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában