Együttműködés

2022.02.19. 15:11

Építészhallgatók szállják meg Egert

Kilencven építészhallgató töltötte meg szombaton a városháza dísztermét. Az apropót az adta, hogy a megyeszékhely önkormányzata és a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnök Karának Középülettervezési Tanszéke közös helyszínbejárást szervezett.

S. S.

Kacsó János, Eger főépítésze a megyeszékhely adottságairól beszélt a diákoknak

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A megjelenteket Farkas Attila köszöntötte. A város alpolgármestere a hallgatóság figyelmébe ajánlotta azt a sok-sok építészeti látnivalót, ami Egert ebből a szempontból is a legérdekesebb településeink közé emeli.

Kacsó János, a megyeszékhely főépítésze szakmai szempontokkal támasztotta alá, hogy miért is volt jó választás az egyetem részéről a hevesi megyeszékhely.

Kronavetter Péter a BME Építészmérnök Kar Középülettervezési Tanszékének vezető helyettese elmondta: a tanszékük tervezési helyszínként javasolja Eger belvárosát.

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A tervezési feladat pedig a köztéri kitelepülések, illetve egy Dobó utcai üres telek közösségi funkcióra történő beépítési lehetőségeinek vizsgálata. A tervezési időszak a tavaszi félévre vonatkozik, azaz 2022 első négy-hat hónapját fordítják a feladat megoldására.

Szavai szerint a tervezési probléma annyira minőségi, hogy további tanszékek is bekapcsolódnak, így várhatóan három tanszék - az exploratív építészeti, a középülettervezési és a lakóépülettervezési - tanszék egy-egy tanköre dolgozik ezzel a kérdéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában