Segítéség

2022.02.07. 13:00

Gyakorlatorientált kiadvány készült a könyvtárosoknak

– Szerettünk volna elrugaszkodni a hagyományos szemlélettől, a száraz szakszövegektől, s olyan kiadványt álmodtuk meg, amely segíti a könyvtárosok munkáját.

F. V. E.

Célunk, hogy a mesék, irodalmi szövegek, játékok és a könyvtáros személyiségének harmonikus együttesével örömteljes pillanatokat lehessen megélni a könyvtárakban. Ezért saját tapasztalatainkat is megosztottuk a kötetben, s az elméleti szakmai részek mellett szerepelnek benne játékleírások, foglalkozástervek is. A könyvben fellelhető ötletek óvodástól kamaszkorig jól hasznosíthatók – tájékoztatta lapunkat Komló-Szabó Ágnes, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár könyvtárosa. Elmondta, a kiadványt a szakmabeliek ingyenesen igényelhetik, s eljuttatják minden Heves megyei könyvtárosnak. 

A könyvtárosok számára a mindennapokban jól használható módszertani kiadványt adott ki pályázati támogatásból a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár. Az Élménykönyvtár című művet Komló-Szabó Ágnes és Luzsi Margó, a Mustármag Mikroműhely vezetője, metamorphoses meseterapeuta írták. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában