Helyi közélet

2022.02.07. 18:06

Hét év alatt százmillióba került a gyöngyösi gyepmesteri telep

Az elmúlt hét évben közel 100 millió forintot adott át a gyepmesteri telepet üzemeltető Új Nap Egyesületnek a gyöngyösi önkormányzat, amely január elején felmondta szerződését.

Heol

Fotó: Shutterstock

A gyöngyösi gyepmesteri telep üzemeltetését 2015 óta végzi az Új Nap Közhasznú Egyesület, amelynek az elmúlt hét évben közel 100 millió forintot adott az önkormányzat a feladat ellátására. 2015 óta a több mint 80 millió forintos szerződéses díjon felül különböző beruházásokra az önkormányzat több mint 15 millió forintot fordított.

Az egyesület január elején felmondta szerződését, és április elsejétől nem látja el a feladatot, ezért az önkormányzat pályázatot írt ki a gyepmesterei telep üzemeltetésére.

A helyzet megnyugtató rendezését ugyanakkor nem segíti az a politikai hangulatkeltés, amely az elmúlt néhány napban zajlott a városban, és a legkülönfélébb csúsztatásokkal az önkormányzatot teszi felelőssé az egyesület felmondásáért. A kutyákat az önkormányzattól félteni egyébként is felesleges, hiszen azok tulajdonosa az Új Nap Egyesület, reméljük, sikerül megnyugtató módon rendezni a sorsukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában