Pályázat

2022.02.23. 18:02

Laptopot kaptak tanulmányaik idejére a egri szilágyisok

Az egri tankerületbe, közel ezer számítógép érkezett melyből a szilágyisok is kaptak.

Sz. M. L.

2022.02.23 - Rázsi Botond Miklós, az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium intézményvezetője laptopot ad át H. Tóth László, szülőnek

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

– A napokban közel kettőszáz laptopot kapunk. Úgy gondolom hogy ez nagy hasznára lesz tanulóinknak – mondta szerdán sajtónyilvános szülői értekezleten Rázsi Botond Miklós, az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium igazgatója. A eszközök a Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára című állami támogatású, Klebelsberg Központ pályázat révén érkeztek az intézménybe.

– Célja modern infokommunikációs eszközök biztosítása az iskolákban. Az ötödik évfolyam feletti diákok és pedagógusok is kaphatnak számítógépet. A program része az is, hogy a tanároknak oktatást is biztosítanak a használathoz. A járványhelyzet, az elmúlt két év tapasztalatai rávilágítottak, hogy mekkora a hangsúly a digitalizáción. Az egri tankerületbe közel ezer notebook érkezik, ennek majd fele kilencedik évfolyamosokhoz. A jövőben interaktív panelek, programozható robotok is kerülnek az intézményekbe – ismertette Ballagó Zoltán az egri tankerületi központ igazgatója. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában