Családi program

2022.02.19. 15:35

Madárodúkat helyeztek ki az Érsekkertben a fertálymesterek

Az Egri Fertálymesteri Testület idei első, közös családi programját tartották szombaton a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben.

S. S.

A gyerekek is élvezték a programot

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Daniel Beran

A szervezet tagjai és családtagjai a költési időszak előtt odúkat helyeztek el a fákon, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szakmai segítségével.

A testület vezetője, Várkonyi György a Heol kérdésére elmondta, hogy a természetvédők korábban kihelyeztek már fészkelőhelyeket a kis tó körül, amit most a fertálymesterek folytattak a Hadnagy út irányába haladva. A kisebb és nagyobb méretű odúkat váltogatva rögzítették a fákra, ügyelve olyan szakmai apróságokra is, hogy bejárati nyílásuk déli fekvésű legyen.

Forrás: Daniel Beran / Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

- Először szerveztünk ilyen programot, de nem utoljára, mert más helyeken is folytatni szeretnénk az akciót. Például a fertálymesterek a saját lakókörnyezetükben feltétlenül. Úgy terveztük, hogy a családi programot főzéssel és közös étkezéssel tesszük teljessé, de ezt az elképzelésünket a szeszélyes időjárás keresztül húzta. Ettől függetlenül jó volt a hangulat, a mintegy harminc résztvevő jól érezte magát - mondta a fertálymesteri testület főkapitánya. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában