Minitanfolyam

2022.02.17. 17:00

Okoseszközök használatára tanítják az idősebbeket Szűcsiben

K.B.L.

Minitanfolyam indul az idősebb korosztályok képviselői számára a település könyvtárában. Az intézmény egyben Digitális Jólét Pont is, melynek célja, hogy az idősek esetében szűkítse a digitális szakadékot és felzárkóztasson a modern világhoz, mobil eszközeihez. 

Sós Henrietta könyvtáros elmondta, jelentős igény van erre, hisz a kiscsoportos foglalkozások alkalmával egyénre szabottan lehet átadni az ismereteket, legyen az egy e-mail-cím létrehozása, számítástechnikai eszközön lévő képek letöltése, tablet wifihez csatlakoztatása. Elsajátítják többek az alapvető alkalmazások használatát, így unokákkal, rokonokkal, hasonló korú ismerősökkel tudják tartani a kapcsolatot. 

Sós Henrietta kiemelte, ma már a könyvtári funkció kibővül komplex információs térré. Van ott baba-mama foglalkozás, s az óvodások, iskolások mellett az időseket is megszólítják mindenki számára nyitott programokkal.

 

Címkék#tanfolyam

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában