Vallás

2022.03.02. 20:00

Adományokból épülhetett meg a Szent András-kápolna Andornaktályán

Felszentelték az új épületet a településen.

Sz. M. L.

Kápolnával gazdagodott a település  Forrás: Egri főegyházmegye

Átadták az adományokból újjáépült Szent András-kápolnát, tájékoztatott az Egri főegyházmegye. Az épületet dr. Ternyák Csaba egri érsek szentelte fel vasárnap, s szentmisét tartott a híveknek. Négy éve is a főpásztor adta áldását az építkezésre. 

 

Dr. Ternyák Csaba kiemelte, régen várt ünnep ez, hiszen a kis romos kápolna helyén egy új emelkedhetett. Elmondta, örömmel és hálával van tele a szíve, mert megvalósulhatott a hívek nagy terve, egy szép, modern, új templom, egyben közösségi ház, impozáns tér. Az érsek megáldotta, krizmával megkente a templom falait. A főpásztor a szentmise végén köszönetét fejezte ki a Pócsik családnak, amely nagylelkűen támogatta a kápolna építését, és átadta számukra az Egri főegyházmegye 293. ezüst érméjét. 

 

Korózs Péter helyi plébános köszönetet mondott az egri érseknek. Háláját fejezte ki a Mérker 2007 Zrt. vezérigazgatójának, Pócsik Jánosnak az adományáért, s Ipacs Jánosnak is az ügy támogatásáért. Köszönetet mondott a tervezőnek, a kivitelezőnek, a civil segítőknek. Száztíz család adakozott a kápolnáért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában