Fejlesztés

2022.03.28. 17:05

Heteken belül elkezdik a gyöngyösi elkerülő út építésének második ütemét

Májusban indul a város nyugati elkerülő útja építésének második üteme, tudatta hétfői sajtótájékoztatóján Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

Sz. Sz. I.

Horváth László országgyűlési képviselő az útépítés fontosságáról beszélt Forrás: Heves Megyei Hírlap Fotó: Czímer Tamás

Májusban indul a város nyugati elkerülő útja építésének második üteme, tudatta hétfői sajtótájékoztatóján Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

 

Ez az ütem a 2006-ban elkészült három kilométeres szakasz felújítását, a 3-as főútig tartó másfél kilométer új út építését jelenti. A projekt összértéke, a belvárosi útfelújításokkal együtt ötmilliárd forint. A második ütem munkái a tervek szerint másfél évet vesznek igénybe. 

 

A nyugati elkerülő út építésének műszaki tartalmát Pántya József, a  Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. útfejlesztési igazgatója ismertette:
 

– Az útpálya tíz méter korona- és 7,5 méter burkolatszélességű lesz. A négy és fél kilométeres teljes szakaszon három körforgalmi csomópontot alakít ki a kivitelező. Két új híd épül a Tarján-, illetve a Gyöngyös-patak felett, továbbá megújul a korábban elkészült, a Nagy-patak felett vezető híd. Közel ötszáz méter hosszú párhuzamos, illetve merőleges földútcsatlakozás is lesz a mezőgazdasági területek megközelítéséhez. A munka nagyságát mutatja, hogy 6500 köbméter aszfaltpálya-szerkezet épül. A növényzet pótlására százhúsz fát és 8500 cserjét ültetünk a munkák végeztével. A gyöngyösiek nyugalmát 1330 négyzetméternyi zajvédő fal emelése biztosítja majd.
 

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője szimbolikus helynek nevezte a nyugati elkerülő utat, de rögtön hozzátette, ez nem olyan jelkép, amit szerethetnénk.
 

– Ennek az útnak másfél évtizeddel ezelőtt be kellett volna fejeződnie. Rossz üzenet, ha egy út nem éri el a célját, mert félbehagyják, gondatlan gazda módjára kezelik. Mától ezt a rossz szimbólumot a hátunk mögött hagyhatjuk, megvannak az építkezéshez szükséges engedélyek, aláírt szerződés biztosítja a pénzügyi forrást, és pár héten belül elindul a munka – jelentette ki Horváth László. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában