Útátadás

2022.03.24. 10:58

Régi adósságot törlesztettek az út felújításával Tenken

Átadták csütörtökön Tenken a Magyar Falu Programban megújult erdőtelki utat. Az eseményen Varga Judit igazságügyi miniszter is jelen volt.

M. H.

Balról: Mikesz Csaba, Szabó Zsolt, Varga Judit és Szopkó Tamás vágta át a nemzetiszínű szalagot

Forrás: Berán Dániel

A beruházásnak köszönhetően 121 millió forint ráfordítással 1,1 kilométer út újult meg. Az ünnepélyes átadón Varga Judit igazságügyi miniszter elmondta, hazánk csak egy erős vidékkel lehet sikeres.

 


– A kommunizmus ideológiája szerint a magyar vidéket meg kellett fosztani mindentől, ami tájegységbeli sajátosságát, kultúráját és életmódját kifejezi. A csodálatos vidék elvesztette régi fényét. A 2002 és 2010 közötti baloldali kormányzás sem kedvezett a magyar vidéknek. Majd eljött 2010, s mi együtt, önökkel megálljt parancsoltunk a kudarcos sorozatnak. A új keresztény, konzervatív, nemzeti kormány az összetartást, és a magyar emberek érdekeinek érvényesítését választotta – hangoztatta a tárca vezetője. Szavai szerint országos vidékfejlesztés kezdődött, ennek példája a Magyar Falu Program.

 


– A program sikeréhez elég csak körbenézni Tenken. Megszépülnek a játszótereink, óvodáink, iskoláink, és soha nem látott fejlesztések indultak meg az útjainkon – tette hozzá.

 

 

Az erdőtelki út felújításával régi adósságát törlesztette a kormány. Nem csupán az útburkolat lett szebb, megtisztultak az árkok, átereszek, modernebbek lettek az buszmegállók, és a Kresz-táblákat is kicserélték.

 


– Mindennek köszönhetően gyorsabban elérhetőek a környező települések – emelte ki Varga Judit.

 

Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a helyiek számára nagyon fontos volt ez a beruházás.
– A választókerület útjainak már hetven százaléka megújult – hangsúlyozta. Az erdőtelki út volt az utolsó, melyet Tenken még nem korszerűsítettek.

 

Mikesz Csaba, Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese hozzátette, a társaság tavaly 1270, idén több mint 1500 kilométernyi utat újít fel, s mint tudatta, ebben nagy szerepe van a Magyar Falu Program lehetőségeinek.

 


– Az 1,1 kilométer erdőtelki úton 121 millió forintból 1500 tonna aszfaltot dolgoztunk meg, a teljes szakaszon megújultak a forgalomtechnikai elemek, és tartós burkolati jellel láttuk el. Az 1970-es években történt itt korszerűsítés, így vártuk, hogy ehhez a pillanathoz érjünk – húzta alá.

 

 

Tenk sokat fejlődött

Szopkó Tamás, Tenk polgármestere megköszönte a munkát a közútkezelőnek, Szabó Zsoltnak, illetve a kormánynak a segítséget. Hangsúlyozta a Magyar Falu Program sikerességét, amelynek köszönhetően élhetőbbé tudták tenni a falut. Kiemelte, a falu fejlődése töretlen, nincs eladó ingatlanjuk, s a közelmúltban több fiatal pár is Tenket választotta letelepedése helyszínéül. Hozzátette, ezzel a beruházással a főváros is gyorsabban elérhető. A köszöntők után dr. Lengyel Gyula erdőtelkik plébános áldotta meg a beruházást, majd szalagátvágással adták át az utat.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában