Háború

2022.03.14. 20:00

Szárnyra kelt a pletyka, hogy menekültek jönnek az egyik egri iskolába - kiderült az igazság

A városi információk szerint az egyik lajosvárosi iskola tornatermében menekülteket szállásolnának el. Az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskoláról úgy tudták a szülők, hogy az ukrán háború elől menekülőket szállásolják el az intézmény tornatermében.

Sz. M. L.

Az iskolába nem érkeznek menekültek

Forrás: Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola/Facebook


Portálunk megkereste az iskola fenntartóját, az Egri Tankerületi Központot. Ballagó Zoltán igazgató arról tájékoztatott, hogy a központ adománygyűjtő akciót ugyan hirdetett, de jelenleg nincs tudomásuk arról, hogy ukrajnai háborús menekülteket egri köznevelési intézményekben helyeznek el. Az említett gyűjtés eredményeként március 4-én egy nagy kamionra való adományt szállítottak a határra. 
 

Ellenben – mint ahogy arról beszámoltunk –, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem viszont Egerben és Jászberényben is befogad kollégiumaiba menekülő egyetemistákat. Emellett jótékonysági koncertet is szerveznek az orosz–ukrán háború elől hazánkba érkezettek megsegítésére. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában