Beruházás

2022.03.30. 17:56

Új ipari területet avattak Gyöngyösön

A remények szerint hamarosan munkahelyek százait teremti meg a beruházás.

Sz. Sz. I.

Csonka Tamás (balról), Hiesz György, Dudás Róbert országgyűlési képviselő és dr. Végh Attila képviselő avattak Forrás: Heves Megyei Hírlap Fotó: Czímer Tamás

Befejeződött az Új ipari terület kialakítása Gyöngyösön elnevezésű uniós projekt, jelentette be Hiesz György polgármester a beruházás záróeseményeként tartott szerdai sajtótájékoztatón. Mint mondta, a frissen kialakított ipari park 683 millió forintból készült el.
 

– Az elsődleges cél a gazdaság élénkítése – fogalmazott a városvezető. – Olyan beruházásról van szó, amely reményeink szerint munkahelyek százait teremti meg itt a jövőben. Ez az ipari terület azért jött létre, hogy ne álljon meg a vállalkozók jelentkezése, és tudjuk fogadni őket. Tucatnyi befektető érdeklődik, köztük egy közeli nagy cég beszállítói, illetve logisztikai kiszolgáló egységei. A háború sújtotta Ukrajnából is vannak érdeklődők, hiszen a harcok miatt ott veszélyes ma befektetni, vagy üzemet fenntartani. Az elkészült út nemcsak a csaknem kétszáz hektáras ipari parkot szolgálja ki. Ha a jövőt tekintjük, a gabonasiló irányába, a Déli Külhatár úttal összekötve, új elkerülő utat teremthet Gyöngyösön. A teherforgalom ma a város útjait használja, annak családi házas és lakótelepi övezeteiben. Ha az összekötésre tudunk akár kormányzati, akár uniós forrást találni, akkor a megépülő nyugati elkerülő úttal együtt tehermentesítheti a belvárost – összegezte Hiesz György.
 

Csonka Tamás, a kivetelező KM Építő Kft. ügyvezetője a nyolc hónap alatt elkészült kivitelezés részleteit ismertetve közölte, hogy megépült egy kilométernyi út, a Külső-Mérges-patakon egy hídáteresz, illetve elkészültek az ipari park fejlesztéséhez szükséges közművek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában