Tanulmányút

2022.04.12. 10:45

Egyhetes spanyolországi utazáson vettek részt a péterkei diákok

Az életre szóló élményt jelentő utazás az Erasmus-program jóvoltából valósulhatott meg.

B. K.

Felejthetetlen élményeket szereztek spanyol földön a diákok

Forrás: Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola

A pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola hat tanulója rövid, de annál érdekesebb programon vett részt Spanyolországban, Andalúziában. Almería adott otthont a találkozónak. Az egyhetes tanulmányút alatt a gyerekek megismerték a spanyol iskolát és diákjait, a város nevezetességeit, és betekinthettek az ottani állat- és növényvilágba. A biodiverzitást vizsgálva az Universidad de Almería nevű egyetemen, a Tabernas sivatagában és a Cabo de Gata-Nijar botanikus kertjében töltöttek el egy-egy délelőttöt.
A helyi kultúrával is volt alkalmuk megismerkedni a résztvevőknek. A tanulók ízelítőt kaptak a flamenco táncból, a spanyol nyelvből és a helyi ételkülönlegességekből. A találkozó alkalmával a török és lengyel partnereikkel is szerveztek számukra közös programokat. Együtt vettek részt például egy biológiaórán, közösen festettek, és növényeket is ültettek.
Az életre szóló élményt jelentő utazás az Erasmus-program jóvoltából valósulhatott meg – tájékoztatta portálunkat Pap Andrea projektkoor­dinátor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában