Ajánló

2022.04.07. 20:00

Ilyen programok közül válogathat ezen a hétvégén Heves megyében

Ezen a hétvégén is jobbnál jobb programok közül válogathatunk szűkebb hazánkban.

HEOL

Szombaton és vasárnap finom borokat is kóstolhatunk a megyeszékhelyen Forrás: Shutterstock

PÉNTEK

HATVAN A Tavaszi Művészeti napok keretében 11 órától Petőcz András és Tandori Dezső KÉP VERSEK című kiállítását nyitják meg a Hatvany Lajos Múzeumban. Még aznap 17 órakor pedig Kővári Eszter Sára és zenésztársai koncertjére kerül sor a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum díszterében.

GYÖNGYÖS A Vachott Sándor Városi Könyvtár mint általános gyűjtőkörű nyilvános közkönyvtár a város és környéke információs, közéleti, művelődést, oktatást segítő központja kíván lenni. 17 órától rendezik meg a Dinnyés József-emlékestet, ahol fellép Nagy Tibor Wyrág és Szabó Dénes is.

SZOMBAT

EGER Az Egri Bikavér hungarikum vendégül látja az ország neves gasztrohungarikumait Magyarország legnagyobb, egyedülálló történelmi bornegyedében. A rendezvényen bemutatkoznak a magyarság csúcsteljesítményeit megtestesítő kulturális és gasztronómiai értékek, valamint egri és Eger környéki gasztronómiai és kézműves különlegességek. A leghíresebb gasztrohungarikumok egy helyen: karcagi birkapörkölt, bajai halászlé, hortobágyi szürkemarha gulyás, csabai kolbász, debreceni páros kolbász, ludaskása, Gundel-palacsinta, kürtőskalács. Az eseményt szombaton és vasárnap rendezik a Szépasszony-völgyben.

HATVAN 15 órától kezdődik a Filius Ursae irodalmi díjak átadója. Fellép Szentpáli Roland Artisjus-díjas tubaművész, ezt követően pedig a díjazott felolvasóestje kezdődik. Ugyanitt 18 órától az Alba Regia Szimfonikus Zenekar tartja koncertjét Cejtei Varga Júlia és Kiss Diána szólisták, a Magyar Állami Operaház magánénekesei közreműködésével. Karmester lesz Dobszay Péter Junior Príma-díjas művész.

VISONTA A járművek szerelmeseit a sportpályánál várják egy veteránautó-börzével.

HATVAN Idén hatodik alkalommal rendezik meg a hatvani félmaraton szombaton 13 órától. Indulás Hatvanból, a DISZI-parkolóból.

GYÖNGYÖS Hulladékgyűjtés a Mátrában. A Kékes Turista Egyesület a Mátra turistaútjainak karbantartását vállalta el. Várnak mindenkit, aki szereti a természetet és szeretne tenni is érte valamit. Találkozó 8 órakor, indulás a Bere Nagy János Gimnázium előtt.

VASÁRNAP

EGER A Bükki VM SE nyílt túrája a Felsőtárkány – Varróház – Napsugár pihenő – Alsó-Pes-kő-rét – Jómarci-kő – Toldi-kút – Felsőtárkány 16 kilométeres útvonalon. Találkozó: Eger, autóbusz-pályaudvar, 8.15.

GYÖNGYÖS 11 és 16 óra között a mátraaljai település Fő terén virágvasárnapi körtáncot rendeznek. Fellép a Vidróczki és Matyó Néptáncegyüttes.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában