Természetjárás

2022.04.29. 08:05

Indul az e-kerékpáros szezon a Bükki Nemzeti Parkban

Májustól októberig hetente szerveznek szakvezetett e-bike túrákat a Bükk-fennsíkra.

HEOL

Május 13-án indul az e-bike szezon

Forrás: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság/Facebook

A Bükki Nemzeti Park hivatalos Facebook-oldalán tette közzé, hogy május közepétől újraindítja a tavaly elkezdett, közkedvelt e-kerékpáros túrasorozatát. Május 13-tól október 14-ig hetente szerveznek szakvezetett e-bike túrákat a Bükk-fennsíkra. 

A túrák során a nemzeti park változatos élőhelyeit, a Bükk-vidék Geopark kiemelt értékei között számon tartott bükk-fennsíki karsztfelszín képződményeit, a hegyvidéki gazdálkodás nyomán kialakult hegyi réteket láthatják a résztvevők.

Az első túrára május 13-án kerül sor, a Kis-kőháti kört teszik meg ennek során a résztvevők. A túra nehézsége közepes, a táv 40 kilométer (Bánkút érintésével 46 kilométer), melynek 80 százalékát aszfalton, 20 százalékát erdészeti földúton kell megtenni. Az útvonal legmagasabb pontja 914 méteren, a legalacsonyabb 362 méteren található. 

A gyülekezőre május 13-án, délelőtt fél tízkor kerül sor, helyszíne pedig a Szalajka-völgyi kerékpárkölcsönző. A visszaérkezés várható időpontja délután öt óra. A részvételi feltételekről további információk a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának honlapján találhatók. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában