Hagyományőrzés

2022.04.18. 20:11

Óriási fotóválogatás: megyeszerte gyerekünnep lett a húsvét

Nagyon sok érdeklődő családostól vett részt a húsvéti programokon Egerben, Gyöngyösön, Noszvajon.

S. S.

Élvezték a gyerekek a húsvéti programokat

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Kiss Renáta, az Egri Kulturális és Művészeti Központ (EKMK) igazgatója nagyon sikeresnek minősítette a húsvét vasárnapi rendezvényüket. Annak különösen örült, hogy rengeteg család kisgyerekekkel jött ki a húsvéti játszótérre. 

Kifejezetten nagy volt az érdeklődés Zsigóné Kati, a magyar nemzet tojása készítőjének interaktív bemutatója iránt. Ő a tojásfestés rejtelmeibe kalauzolta el a kíváncsiskodókat. A program népszerűségét mutatja, hogy abba a felnőttek is bekapcsolódtak

– mondta az intézményvezető.


Az egri Bartók téri eseményen ott volt két kislányával a városbeli Tóth Gábor, aki szerint nagyon jó, hogy ilyen programok vannak. Azért ő jött ki a kicsikkel, mert a neje és az anyósa otthon készítette a hétfői locsolkodóknak szánt finomságokat. Sonka, sütemények és festett főtt tojás vár az érkezőkre. 

Szerintem itt mindenki felszabadultan töltheti el a húsvét vasárnap délelőttjét. Sok ilyen rendezvényre lenne szükség máskor is

– jelentette ki. 

Négy napon át tartott a húsvéti rendezvény az egri várban. A változó időjárás ellenére a részvételre nem lehetett panasz. Az időnként zuhogó eső nem zavarta a fedett helyen zajló programokat, amikor pedig a csapadékos időszakot felváltotta a napsütés, a szabadtéri eseményeknek is sok látogatója volt. 

A várat megtöltő látogatók a fafaragással való ismerkedéstől az íjászkodásig, a kovácsolástól a kézműves-elfoglaltságokig vagy a kisállatok simogatójától a fegyver- és viseletbemutatóig igen sokszínű választékból dönthették el, hogy mivel kössék le magukat a hosszú hétvégén. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában