Lista

2022.04.18. 11:33

Sose találod ki, mi a közös James Bondban és Kálomista Gáborban

Cikkünkben olyan ismert emberek szerepelnek, akik megyénk hírnevét is gazdagítják teljesítményükkel.

HEOL

Kálomista Gábor producer az Elkxrtuk című filmről tartott pódiumbeszélgetésen

Forrás: Baranyai Attila/City Magazin

Mindenkinek szívet melengető érzés, ha kiderül, hogy szűkebb hazája mennyi ismert művésszel, sportolóval vagy tudóssal gazdagította Magyarországot. Megyénknek sincs oka szerénykedni: jelen cikkünkben olyan hírességeket gyűjtöttünk egy csokorba, akikről talán nem minden esetben közismert, hogy Heves megyei kötődésűek.

Polonkai Tamás 

Polonkai Tamás
Forrás: Pearls Of Long Loved Years/YouTube

A ’90-es évek kultikus egri grunge rock zenekara, a Polly Is Dead és legújabban a Pearls Of Long Loved Years együttes énekese-dalszerzője, a Galaktika sci-fi magazin szerkesztőségvezetője Egerben született.

Kautzky Armand 

Kautzky Armand a 2020. augusztus 20-i ünnepi megemlékezésen Tihanyban (archív fotó). 
Forrás: Pesthy Márton/Veszprém Megyei Napló

Egerben, 1964-ben született a Jászai Mari-díjas ismert színművész, a Jóban Rosszban, A tanár, a Kisváros, illetve a Szomszédok sorozatok szereplője, számtalan film és tévésorozat ismert szinkronszínésze, többek között a Pierce Brosnan-féle James Bond és a fiatal Clint Eastwood magyar hangja, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem színpadibeszéd-tanára.

Korsós Judit

Korsós Judit (Lola)
Forrás: M2 Petőfi TV/YouTube

A Lola néven is ismert énekesnő 1988-ban született Hatvanban, 2006-ban nyerte el az év énekesnője címet, emellett a Duna TV-n sugárzott SzerencseSzombat, illetve a Dal 2020 és 2021 tehetségkutató versenyek műsorvezetőjeként is szerepel.

Molnár Máté 

Molnár Máté, a Road zenekar frontembere
Forrás: Road zenekar/YouTube

A többszörös arany- és platinalemezes domoszlói rockzenekar, a Road basszusgitáros-énekese, aki emellett több hazai előadó lemezeire is sokszor ír dalszövegeket. A csapatról Heves megye lordjai címmel film, illetve Rock&Road: Az igazán hangos könyv címmel kötet is készült.

Hatos Gábor

Hatos Gábor birkózó
Forrás: Nemzeti Sport

Az olimpiai, világ és Európa-bajnoki bronzérmes birkózó 1983-ban született Egerben. 2010-ben az év magyar birkózója díjjal tüntették ki, illetve 2012-ben megkapta Magyar Ezüst Érdemkeresztet.

Forgács Péter 

Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója
Forrás: Csapó Balázs/Kisalföld

A Jászai Mari-díjas érdemes művész, színész, zenész, rendező és színházigazgató 1957-ben született Egerben. A ’70-es évek végén főiskolai társaival (Bubik István, Gesztesi Károly, Sasvári Sándor, Dunai Tamás) megalapította a Színészzenekart. 2007-2009, illetve 2011-2021 között a Győri Nemzeti Színház igazgatója.

Pokorny Lia 

Pokorny Lia színművésznő
Forrás: Czinege Melinda/Hajdú-Bihari Napló

A színésznő Hatvanban született 1971-ben. A Pinceszínházban, a Bárka Színházban, az Új Színházban, majd 2012 óta a Centrál Színházban játszik. Olyan filmekben játszott, mint a Poligamy, a Valami Amerika 3., illetve a Nagykarácsony. 2012-ben pedig a Csillag születik egyik zsűritagja is volt.

Bozók Ferenc 

Bozók Ferenc piarista költő (archív fotó).
Forrás: Kecskemét TV/YouTube

A költő és esszéista, piarista szerzetes, magyar-történelem szakos tanár 1973-ban született Gyöngyösön. Gyermekkorát Domoszlón töltötte, magyar-történelem szakos diplomáját az egri Eszterházy Károly Főiskolán szerezte 1995-ben. 2007 óta publikálja verses- és esszéköteteit. Jelenleg a piarista tanítórend szerzetese.

Kálomista Gábor

Kálomista Gábor producer az Elkxrtuk című filmről tartott pódiumbeszélgetésen
Forrás: Baranyai Attila/City Magazin

A Balázs Béla-díjas filmproducer 1964-ben született Gyöngyösön. A Megafilm Kft. megalapítója és ügyvezetője, nevéhez olyan mozifilmek és sorozatok kötőnek, mint a Valami Amerika, a Zimmer Feri, a Munkaügyek és a Tóth János, valamint a Pappa Pia és az Elkxrtuk.

Bonyár Judit 

Bonyár Judit, a Neofolk együttes alapítója
Forrás: Új Dunántúli Napló

Az énekes, zenész, zeneszerző Hevesen született 1973-ban. Országosan ismertté 2005-2006-ban vált a Megasztár című tehetségkutató műsor harmadik évadának szereplőjeként vált. A népzenei és világzenei alapokra építkező Neofolk zenekar egyik alapító tagja és zeneszerzője. Jelenleg elsősorban zeneszerzőként tevékenykedik, színházi előadásokhoz, gyermekműsorokhoz és táncszínházi előadásokhoz ír zenét.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában