RÉV

2022.05.12. 15:38

A trauma, a krízis, a szenvedély volt fókuszban az egri konferencián

Szakmai konferenciát tartottak a megyeszékhelyen.

G. R.

Kohári Szilvia, az idén 24 éves egri RÉV vezetője nyitotta meg a szakmai konferenciát

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A szenvedélybetegség nem csupán az egyén, hanem a család, a közösség problémája is, éppen ezért választottunk a család működését boncolgató témákat a konferencia témáiként – hangsúlyozta Kohári Szílvia az Eszterházy Károly Egyetemen dísztermében csütörtökön tartott konferencia nyitányán.

A szervező Egri RÉV Szenvedélybeteg Segítő Szolgálat vezetőjének köszöntőjét követően, Hoffmann Katalin felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus a diszfunkcionális családokban felnövő gyerekekre leselkedő veszélyekről beszélt a hallgatóságnak. Az egészségügyi, szociális vagy éppen pedagógiai területen dolgozó szakemberekkel azt boncolgatták, hogyan sérülnek a gyerekek egy szenvedélybetegséggel sújtott családban.

A nap programjában szerepelt még Reményiné Csekeő Borbála, pszichológus, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője a telefonos kríziskezelésről  szóló előadása is. Pataki Zoltán, a Leo Amici 2002 Addiktológiai Alapítvány részéről arról a munkáról beszélt, ahogyan ők segítik a felépülő függőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában