Együttműködés

2022.05.30. 16:05

Az agrárkamara is tesz az Ovikert program sikeréért

Hosszú távú szakmai és technikai együttműködést jelentett be hétfői sajtótájékoztatóján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Heves Megyei Igazgatósága és a Virágos Kert Alapítvány az országban először a megyénkben indult, már tíz éve működő Ovikert program bővítésére.

Sz. Sz. I.

A program szemléletformálásra is kíváló

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

 A döntést dr. Seszták Attila, a kamara megyei igazgatója jelentette be, hozzátéve, a távlati cél egy országos projekt megalapozása. Stiller Tamás, az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy az Ovikert program fő célja, hogy a kisgyermekek a kertészkedés révén már óvodáskorban megtanuljanak felelősséget vállalni a növényekért.

– Az új négyéves elképzeléseink már átlépték a megyehatárt, idén Pest megye is csatlakozott a projekthez. Ez komoly logisztikát kíván, ebben fog segíteni a kamara – mondta Stiller Tamás.

Szendrei László, az agrárkamara megyei elnöke arról beszélt, hogy azért döntöttek az együttműködés mellett, mert az egészséges, hazai élelmiszerfogyasztás fontosságát már az óvodában meg kell ismertetni a gyerekekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában