Európai Parlament

2022.05.17. 07:15

Brüsszelbe mennek az egri hallgatók

Az Európai Parlament (EP) Kapcsolattartó Irodája rendszeresen szervez szemináriumot magyar médiaszakos hallgatók számára.

B. K.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A stúdiumokon az ország több egyeteméről vesznek részt hallgatók. Az idén például az Eötvös Loránd Tudományegyetemről, a Szegedi Tudományegyetemről, s az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetemről is delegáltak egyetemistákat, köztük Vojth Laurát. 

Portálinknak elmondta, az első, áprilisi modul keretében háromnapos online kurzuson vettek részt, melyen olyan előadásokat hallgattak, mint a dezinformáció és a gyűlöletbeszéd felismerésének és elkerülésének technikái, az unió zöld megállapodása, az Európai Bizottság működése. Az ismertetők zömét magyarul, néhányat angolul tartottak. 

A hamarosan következő második modulon háromnapos tanulmányúton vesznek részt a diákok Brüsszelben. A program szerint megtekinthetik az Európai Parlament üléstermét, betekinthetnek plenáris ülésébe, találkozhatnak magyar képviselőkkel, s meglátogatnak egy brüsszeli szerkesztőséget, hogy ott újabb tapasztalatokat szerezzenek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában