Gyermeknap

2022.05.29. 16:41

Egerben is színes programokkal ünnepelték a gyerekeket (fotók)

Rengeteg érdekes program várta a kicsiket vasárnap megyeszékhelyünkön.

F. V. E.

Kicsik és nagyok egyaránt jól szórakoztak

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Szinte minden gyerek szeretne tűzoltó lenni, és erre most a katasztrófavédelem lehetőséget is adott. Megyei hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok is részt vettek a nyitott szertárkapuk programban.

– Két év kihagyás után idén újra  kinyitottak gyereknap alkalmából megyénk tűzoltó laktanyáinak és szertárainak kapujai. Az érdeklődők beülhettek a nagy piros autókba, felpróbálhatták a sisakokat – tájékoztatott Hevesi Katalin, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A lánglovagok próbariasztást is tartottak, s – mint egy éles bevetés alkalmával – két perc alatt kellett lecsúszniuk az emeletről, magukra venniük a teljes menetfelszerelést, majd a szirénázó autókkal elhagyniuk a laktanyát. A nyílt napra kilátogatók vezetett túrán bejárhatták a tűzoltóság épületét és a szobákat, valamint megtekinthettek régi tűzoltó szekereket, melyeket annak idején még lovak húztak.

Nem csak a lánglovagok ünnepelték az ifjúságot. Szombaton kezdődött az idei Kisegér Fesztivál, melynek részeként vasárnap gyereknapot tartottak az Érsekkertben. Garantáltan senki sem unatkozott, hiszen az Egri Kulturális és Művészeti Központ rengeteg programmal készült a kicsik számára. Egész nap voltak koncertek, lehetőség nyílt rengeteg hangszer megismerésére, valamint kipróbálására, s egy 130 éves guruló zongora is hozzájárult az igazi zenei élményhez. A játék sem maradt el, számos ügyességi feladatban kipróbálhatták magukat a program látogatói. 

Az aktív és kalandvágyó gyerekek pedig az ugrálóvárakban és a vidámparkban vezethették le az energiájukat. A gyereknapi kavalkádban, a kisegerek között sétálva lehetőség nyílt mesehősökkel és a fesztivál kabalafigurájával is találkozni, s közös fotót is készíthettek velük. Ezen kívül egyebek között kézművesfoglalkozások, arcfestés és játékos tudományos interaktív kiállítás és játszóház  is várta a hétvége ünnepeltjeit. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában