Díj

2022.05.12. 14:27

Egri középiskolások publikáltak

Tehetségfüzet átadót tartottak az egyetemen.

F. V. E.

Tehetséges és szorgalmas diákokat díjaztak

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Csütörtökön a Líceum kápolnájában tartották a Tehetségfüzet átadó ünnepséget, ahol a diákok először vehették kezükbe az életük első publikációját tartalmazó könyvet.  Kilencedik alkalommal szervezte meg februárban az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) a Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból – Tehetségútlevél a felsőoktatásba elnevezésű programot. 

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, az EKKE rektora beszédében úgy fogalmazott, az egyik legfontosabb elvárás, hogy az oktatók megfelelő publikációs tevékenységet produkáljanak. 

Ezen az eseményen azokat ünnepeljük, akik középiskolásként már-már olyan szinten vannak, mint egy egyetemi oktató, aki publikál – jegyezte meg a rektor. Kiemelte, hogy minden résztvevő komoly eredményt ért el, s potenciális egyetemi hallgatóként tekint rájuk.

– A tehetség nem biztos, hogy önmagában elegendő, ha nincs mellette szorgalom és motiváció. Biztos vagyok benne, hogy mindenki, akinek az írása megjelent ebben a könyvben, nem csak tehetséges, hanem szorgalmas is, s eredményes jövő áll előtte – hangsúlyozta dr. Pajtókné dr. Tari Ilona.

Dr. Hadnagy József docens, a program intézményi koordinátora is köszöntötte a diákokat, s háláját fejezte ki nekik, amiért iskolai kötelezettségük mellett a szabadidejükből áldoznak olyan dolgokra, melyek iránt elkötelezettek. Pacsuta István adjunktus, a Tehetségútlevél a felsőoktatásba program szakmai bizottságának tagja bemutatta a Tehetségfüzetet, majd ünnepélyes átadón a diákok kézhez kapták a kötetet dr. Pajtókné dr. Tari Ilonától.

A díjazottak neve itt található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában