Madárlesen a Jászságban

2022.05.12. 16:20

Fotókiállításon vehetjük szemügyre a vadon élő szárnyasokat Egerben

Vadon élők madarakról készült fotókból nyílt kiállítás csütörtökön a madarak és fák napja alkalmából az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Tittel Pál Könyvtárában.

Sz. Sz. I.

A Madárlesen a Jászságban címmel összeállított tárlat anyagát Ács Dávid, Danis János, Pető István Szűcs László és Varga József fotóművészek kapták lencsevégre, és a Jászfényszarui Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság bocsátotta ideiglenesen az egyetem rendelkezésére. Oszlánczi Krisztina, az egyetemi könyvtár főigazgatója köszöntőjét követően Kovács Béláné Pető Magdolna, a népfőiskolai társaság elnöke arról beszélt a megjelenteknek, hogy a természetfotózásnak viszonylag új ága a madárfotózás, elterjedése évszázadunkban történt meg. 

Dr. Misik Tamás, a Földrajz és Környezettudományi Intézet adjunktusa, biológus arról beszélt, hogy a madarakról jó fotó készítéséhez a pillanatnak is csak a töredéke áll a fotós rendelkezésére. A kiállítás, amelyen sok más mellett az év madarának, a zöld küllőnek a fotója is látható, június 10-ig tekinthető meg. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában