EKKE

2022.05.06. 14:04

Kiváló kutatóműhely lett az egri egyetem történelemtudományi intézete

Tudományos elismerésekről és sikerekről számoltak be Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen (EKKE) pénteken.

M. H.

Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona rektor elmondta, stratégiai célkitűzésük, hogy ne csak az Észak-Magyarországi régió meghatározó tudásközpontja legyen az intézmény, hanem hazai és nemzetközi vonatkozásban is elismerjék az egyetemet.

– Ehhez fontos, hogy megjelenjünk a rangos nemzetközi listákon. Az elmúlt évben figyeltünk arra, hogy adatokat gyűjtsünk, s szolgáltassunk azért, hogy felkerüljünk ezekre a rangsorokra – részletezte. A Quacquarelli Symonds (QS) ismét elkészítette a feltörekvő európai és közép-ázsiai országok felsőoktatási intézményeit értékelő egyetemi rangsorát, itt hazai viszonylatban 13. az EKKE. A rangsor első harmadában található az intézmény a publikációk idézettségét tekintve. A fenntartható fejlődésben és gazdálkodásban kifejtett tevékenységük kapcsán a hazai egyetemek között második az EKKE.

– Ezek az eredmények azt mutatják, arra törekszünk, hogy valódi válaszokat adjunk a globális kihívásokra – emelte ki.

Ezt követően dr. Juhász Tibor tudományos rektorhelyettes mondta el, hogy a történelmi intézetet a Magyar Tudományos Akadémia kiváló kutatóműhely címmel ismerte el.

– Ezzel az EKKE történelemtudományi intézete az Észak-Magyarországi régió legmagasabban kvalifikált kutatóműhelye lett – hangsúlyozta. Dr. Pap József, a történelemtudományi intézet igazgatója hozzátette, 2001-ben indult el a munka, amikor egyetemi szak alakult, majd 2009-ben doktori iskola, s eljött ez a pillanat is.

– Az intézet életében ez az egyik legjelentősebb momentuma – húzta alá. 

Címkék#EKKE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában