Fejlesztés

2022.05.06. 17:30

Májustól pulykák ezreit nevelik az új tarnaleleszi telepen

Örömmel fogadták a lehetőséget a településen.

B. K.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Május végén a településen 1,3 milliárd forint értékű, korszerű állattartó telep kezdi meg működését, amely 650 millió forint vidékfejlesztési támogatással valósult meg. A létesítményt április végén adták át ünnepélyesen Horváth László országgyűlési képviselő és dr. Feldmann Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár jelenlétében. 

Megtudtuk, a Nagisz Csoport telepének bővítése eredményeként az új helyen több mint húszezer pulykát nevelnek majd. Pályázatát az előző évben június végén nyújtotta be a cég, amely mostanra kész fogadni a jelentős szárnyas állományt. 

– A legkorszerűbb technológiával felszerelt, automatizált és a legszigorúbb állategészségügyi feltételeknek megfelelő telep jól szolgálhatja azt a pulyka-tenyésztojás-termelést, amellyel a vállalkozás a világon az ágazat hetedik legnagyobb szereplője lehet – fogalmazott Feldmann Zsolt. 

A baromfiágazat telephelyeinek korszerűsítésére hazai viszonylatban 146 milliárd forint forrás áll rendelkezésre, s az államtitkár szerint bíznak abban, hogy ez az összeg hatékonyan és jól hasznosul. 

Mint azt Kovács Béla, a község polgármestere közölte, örömmel fogadták a lehetőséget a helységben, ahol korábban is működött pulykafarm, így ez a tevékenység nem idegen az itt élőknek. A korszerű technológia mellett öt helyi embernek tudnak munkalehetőséget biztosítani. 

Horváth László azt emelte ki, hogy mindenhol, de ezen a tájon különösen megbecsülik az új munkahelyeket, minden befektetőt, aki az itt élő embereknek, családoknak ad bizalmat. A vidék termelő infrastruktúrájának fejlesztése, a hazai élelmiszer-termelés támogatása kiemelten fontos feladata a kormánynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában