Turizmus

2022.05.09. 17:30

Üdülőfalu jött létre Kiskörén, ami hétvégente már telt házzal működik

Április 15-én megnyílt a Ring-a-tó strand, s azóta telt házzal működik. Az üzemeltetővel beszélgettünk arról, hogy alakul a szezon, s milyen egyéb terveik vannak.

Molnár Helga

A melegebb időre ugyan egyelőre még várni kell, a kiskörei strand viszont már csábítja a vendégeit

Forrás: Berán dániel/Heves Megyei Hírlap

Mint a Tisza-tó többi strandja, a kiskörei is óriási átalakuláson ment keresztül. A Ring-a-tó és a Tisza-tó Apartman Hotel minden igényt kielégít. Kaposvári Péter, az üzemeltető Atlantic Invest Kft. vezetője lapunknak elmondta, itt megvan minden, amire egy nyaraló ember vágyhat, pihenés, csend, szórakozás, izgalom. 

– A strandra nagy befektetői kedvvel jöttünk. Megláttuk Kiskörében, a Tisza-tóban és a kettő kapcsolatában azt a lehetőséget, amelyet mi, mint házgyártók kerestünk. Arra gondoltunk, hogy üdülőfalut hozunk létre – tudatta. A fő törekvés, hogy a strandidényt széthúzzák, négy évszakossá tegyék a helyet. 

Jöjjön létre egy elő- és egy utószezon. Programtervünk már van, céges eseményeket, esküvőket szeretnénk idehozni. Jövőre szeretnénk megújítani a partszakaszt. Szélesítjük, a strand részeit áthelyezzük, építenénk vízi házakat. Ez a jövő – részletezte. Homokos partot álmodtak meg, amelyet közművesítenek a mobilházak miatt. 

– Hiszünk abban, hogy a Tisza-tónál és Kiskörén hatalmas fejlődési lehetőségek vannak, és ehhez mi is szeretnénk hozzájárulni – húzta alá. 
Sörös András ­üzemeltetési vezető elmondta, a nyitás óta teltház van a 29 mobilházban, s úgy tűnik, a nyáron is sokan választják őket. 

Van még helyünk májusra és júniusra is, sőt júliusra és augusztusra is. A hétvégék viszont már teltházasak májusban és júniusban. Gyorsan fogynak a helyek, így érdemes időben gondolkozni a foglalásról – emelte ki.

A házak mellett széles a szolgáltatások palettája. Van 28 új kerékpárjuk, amiket nem csak az itt megszálló vendégek bérelhetnek ki, van tíz csónakjuk, bisztró, wellnessrészleg, játszótér, grillezési, bográcsozási, kajak-, kenu- és SUP-kölcsönzési lehetőség. Épül az étterem, amely kicsivel több mint száz ember befogadására lesz alkalmas, s júniusban nyílik meg a tervek szerint. 

Elindult a hajózás - Hazánkban 2017 végén honosodott meg a nyaralóhajózás. Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos szavai szerint, a Mahart Zrt. által létrehozott nyaralóhajó-program, a kedvtelési célú belvízi hajózás újabb turisztikai lehetőség. A szezon immár elkezdődött, a téli karbantartásnak vége. Az utóbbi keretében megvizsgálták a motor-, a kormány- és a navigációs rendszereket, a víz alatti felületeket, nagy hibákat nem találtak. A hajók tíz százalékán voltak apróbb sérülések. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában