Megemlékezés

2022.06.25. 07:14

A halmajugrai tanoda létrehozója a gyerekek segítésének szentelte életét

Névnapja alkalmából kedden megkoszorúzták Lakatos Alajos márványtábláját, ami a helyi tanoda falán őrzi a Szebb Jövőért Tanoda alapítójának emlékét.

Sz. Sz. I.

A tanoda diákjai elhelyezik virágjaikat az emléktáblánál

Forrás: Beküldött fotó

Dr. Lakatos Rozália polgármester ünnepi beszédében elmondta, ezúttal nemcsak Lakatos Alajosra emlékeztek, hanem a közelmúltban elhunyt Váradi József gitár-, Lakatos Adolf ének- és Kökény Ernő zongoraoktatóra is, akik a tanoda 2006-os megnyitása óta együtt dolgoztak a gyerekekért. 

– Sport-, zene- és idegen nyelvi foglalkozásokat kínált az intézmény a gyerekeknek, akik tizenhat éve több mint negyvenöten kezdtek ide járni, az általános iskola utáni órákra. Lakatos Alajos annak szentelte az életét, hogy ez az intézmény olyan hely legyen, ahová a csemeték szeretnek jönni, és a szórakoztató foglalkozások egyben nevelő hatásúak is számukra. Akikről most megemlékezünk, több versenyhez, előadáshoz, külföldi fellépéshez segítették hozzá a fiatalokat – fogalmazott dr. Lakatos Rozália. 

A rendezvény zárásaként a résztvevők megkoszorúzták az emléktáblát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában