Agrárkamara

2022.06.16. 15:49

A Heves Megyei Agrárkamara felkészült a feladatokra

Csütörtökön tartotta alakuló ülését a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Heves megyei küldöttgyűlése Gyöngyösön, ahol megválasztották a megyei tisztségviselőket.

Sz. Sz. I.

Szendrei Lászlót választották a NAK Heves megyei elnökének

Forrás: Agrárkamara

A májusi kamarai választások eredményeként megalakult hetven fős küldöttgyűlés Szendrei Lászlót választotta a NAK Heves megyei elnökének. Munkáját hat alelnök segíti. Rácz József a mezőgazdasági, Előházi Irén az élelmiszeripari, Balázs József a vidékfejlesztési, Karkus János az általános agrárgazdasági, Dobre-Kecsmár Csaba és Korsósné dr. Demeter Dóra helyi földbizottsági ügyekben támogatja az elnök tevékenységét a jövőben. 

Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke a küldöttgyűlés utáni sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az idei kamarai választásoknak kétszer annyi résztvevője volt, mint a korábbiaknak.

– Ez jól jelzi mindazt, hogy a magyar agrárium szereplői érzik a súlyát, az eredményes működésük és versenyképességük attól függ, mennyire tudnak az ágazat szereplői együttműködni, a tevékenységükben a legkorszerűbb tudást alkalmazni, és azt a kormányzat előtt is összefogottan képviselni – fogalmazott Jakab István.

Az egyhangú szavazással újra elnökké választott Szendrei László arról beszélt, hogy Heves megye a magyar agrárium esszenciája. 

– Szűkebb hazánkban a dombvidéktől az alföldi részekig, a szőlő- és gyümölcstermesztéstől a szántóföldi kultúrákon át az állattenyésztésig minden megtalálható. Kemény munkával kell bebizonyítani, hogy a megye agrárgazdaságát országosan is az élmezőnybe tudjuk emelni az elkövetkező öt évben. Ez az időszak azonban nagyon nehéz lesz, nemcsak az agrárium, de az egész társadalmunk számára. Csak együtt gondolkodva, együttműködve lehetünk sikeresek – hangsúlyozta Szendrei László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában