Bátorkodópálya

2022.06.04. 15:13

Átadták a Bátor Tábor új, kerekesszékkel is használható magaskötélpályáját

A Bátor Tábor 2001 óta kínál ingyenes élményterápiás programokat súlyosan és krónikusan beteg gyerekeknek és családjaiknak.

HEOL

Új akadálypályát avattak a Bátor Táborban

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A tábori élményterápiás programok fontos elemét képezi a Bátorkodópályának nevezett magaskötélpálya, ahol a táborozók nem csak a magasságot, de félelmeiket is legyőzhetik. Ezekből a sikerélményekből pedig erőt meríthetnek a betegséggel való küzdelemhez is - olvasható a közleményben.

Mint írják, összesen 14 darab 12 méteres oszlop adja az új pálya alapját, amelyek közé 9 és 6 méter magasan is egy-egy kör akadálypálya van kifeszítve. A hat méter magasban lévő pálya egy része akadálymentesített, valamint erről a platformról indul az erdőn keresztül vezető csúszópálya is, melyet így a kerekesszékes táborozók is kipróbálhatnak.

 

A tájékoztatás szerint több korábbi kedvelt elem is megújult, így az óriáshinta, amely akár 9 méter magasról is indítható, sőt egymás melletti tandemhintázásra is lehetőséget biztosít. Az új mászófalat drótkötelek tartják, így az is ad egy kis plusz izgalmat, hogy mászás közben mozognak a táblák.

Újra lehet rekesztornyot építeni, sőt a táborban pelenkaoszlopnak becézett 8 méter magas oszlopot is újra építették, így azt is meg lehet mászni, majd onnan leugorva átélni a repülés szabadságát. Az újratervezett elemek mellett újdonság az is, hogy a Bátorkodópályát automata biztosítási rendszerrel szerelték fel - írják a közleményben, amely szerint a pálya felépítését több mint 1500 magánember és csaknem 20 vállalat támogatta, köztük főtámogatóként az E.ON Hungária Csoport, amely 10 millió forinttal járult hozzá az új pálya létrehozásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában