Elkerülő út

2022.06.23. 06:50

Az egri Fidesz képviselői felkarolták az elkerülő úttal kapcsolatos civil kezdeményezést

Oroján Sándor Fidesz–KDNP-frakcióvezető és a város önkormányzati képviselői megoldással álltak elő az Egert keletről elkerülő úttal kapcsolatos problémákra, amelyeket a lakosság megfogalmazott.

Szabadi Martina Laura

Az Íj utca mögötti terület látható felvételünkön. Túl közel lenne a lakók szerint itt az elkerülő út

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Mint ahogyan arról korábban lapunkban már beszámoltunk, petíciót indítottak az Almagyar domb környéki városrészekben élők és Felnémet lakói az elkerülő úttal kapcsolatban. Az előbbi lakói a belső nyomvonalterv ellen, az utóbbi polgárok a felnémeti becsatlakozás ellen, ugyanis azt a tájékoztatást kapták a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. munkatársaitól, hogy amiatt ingatlanokat kell majd lebontani. 

– Több mint kétezer aláírás gyűlt össze eddig, hasonlóan erős civil kezdeményezésre, amely ilyen gyorsan maga mögé állítja a polgárokat, nem volt példa az elmúlt évtizedben – mondta Oroján Sándor Fidesz–KDNP-frakcióvezető. Rámutatott, tény, hogy az Egert elkerülő út mindhárom szakaszán két-két nyomvonal-változatot tett közzé a NIF, s az is, hogy ezek még némileg módosíthatóak is. 

– Az is tény, hogy a keleti belső elkerülő nyomvonal változata igen erős lakossági ellenállásba ütközik, ezért jött létre az Egri Kertvárosért Civil Társaság is, akik az aláírásgyűjtésbe kezdtek. Mi, a Fidesz–KDNP képviselői pedig a lakosság igényeit meghallgatva arra törekszünk, hogy a külső nyomvonalterv valósuljon meg, s egyetértést teremtsünk a lakosok és a NIF között is. A társasággal már felvettük a kapcsolatot. Mint az M25-ös út esetében is történt, az elkerülővel összefüggésben is olyan megoldás kell, amely mindenkinek megfelel, tükrözi a többség akaratát – húzta alá Oroján Sándor. Hozzátette, úgy tűnik, a frakción kívüli képviselők jó része is így vélekedik. 

– Képviselőként kötelességünk tenni az ügyért és lehetőségünk is van erre – részletezte Oroján Sándor. – Egyeztettünk a civil társaság képviselőivel, a helyiekkel, észrevételeiket elküldtük a NIF vezetőségének, akik figyelembe veszik az egriek észrevételeit, ahogy ezt már korábban is hangsúlyozták. Két lehetőség van a visszajelzések szerint, vagy a belső nyomvonalon módosítanak annyit, hogy azt elfogadják a polgárok, vagy kisebb módosítással a külső valósul meg. Szerintem az utóbbi a valószínű. Közreműködünk abban, hogy a többség által szorgalmazott külső nyomvonal mindenki számára elfogadható legyen. A képviselők nélkül nem születik döntés, a többségünk szavazata szükséges ahhoz, hogy elfogadjanak egy nyomvonalat. Olyan útvonalat nem támogatunk, amely az Almagyar dombon lakók kertjének a végében futna. Bódi Zsolt képviselő is ezen dolgozik a felnémeti szakasznál, ahol szintén a külső nyomvonalváltozat az, amely a lakosság által elfogadottabb. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában