Ünnepség

2022.06.27. 17:45

Harminc éves kapcsolatot ünnepeltek Tarnamérán

Meglepetéssel is készültek az erdélyi méraiknak.

M. H.

A Platán rendezvényházban gyülekeztek a méraiak

Forrás: HMH

Testvértelepülési találkozóra került sor szombaton Tarnamérán. Az önkormányzat és a Tarnamérai Nyugdíjas Hagyomány és Értékmegőrző Egyesület hívta meg az erdélyi méraiakat – tájékoztatott az egyesület elnöke, Kovács Györgyné.

– 1992 évben jött létre Tarnaméra és az Erdélyi Méra települések testvéri, baráti kapcsolata, amelyet 2007-ben megerősítettek. Ez idő alatt sok-sok baráti találkozóra került sor, mindkét településen. Örök barátságok szövődtek a családok között, de a generációk cserélődése, a covid-járvány miatt a kapcsolat kissé elhalványult. Ezt látva a Nyugdíjas és Értékmegőrző Egyesületünk az elmúlt évben azzal a céllal utazott ki Mérára , hogy megújítsuk, felélesszük e páratlan barátságot – taglalta.

Mint mondta, a mostani alkalommal egy bensőséges, szeretettel átitatott találkozásban volt részük. Meglepetésben is volt részük, amikor Jászszentandrásra érkeztek strandolni, amellett, hogy biztosították a kedvezményes belépőt, az ottani nyugdíjas klub száz palacsintát is készítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában