Fejlesztőpedagógia

2022.06.19. 12:15

Indul a digitális képességfejlesztés a gyöngyösi óvodákban

Valamennyi gyöngyösi óvodába megérkezett a Digitális OkosJáték Óvodásoknak (DIOO) nevű eszköz, amely játszva fejleszti a gyermekek képességeit, adta hírül az önkormányzat. Közlésük szerint a napokban az óvodapedagógusok bemutató oktatáson sajátították el a játék használatát.

Sz. Sz. I.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Arról korábban már írtunk, hogy a magyar fejlesztésű digitális okosjáték beszerzéséről az áprilisi ülésén döntött a képviselő-testület a Katona úti tagóvodában szerzett pozitív tapasztalatok alapján. Ott már 2017 óta használják az eszközt az iskolaérettséghez szükséges képességek felméréséhez, erősítéséhez. 

A DIOO három- és hétéves életkor közti gyerekeknek készült egyedülálló, komplex rendszer, amely korunk elvárásaihoz és az alfa generációs gyermekek sajátosságaihoz illeszkedik. Billentyűzet és egér nélküli, érintőképernyőn irányítható programja révén a feladatokat hangutasítással kapják a kicsik. 

Az önkormányzat egy 23 hónapos lízingkonstrukcióban, mintegy hétmillió forintért szerezte be az eszközöket.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában