Vallás

2022.06.20. 15:20

Kisiskolások táboroznak az egri reformátusoknál

Hétfőn megkezdődött a város református gyülekezetének szokásos, péntekig tartó nyári tábora a közösség templomában, tájékoztatta portálunkat Tóth Imre lelkipásztor.

Sz. Sz. I.

Hasznos tudással gazdagodhatnak a gyerekek

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az egri református lelkész elmondta, hogy a foglalkozások minden nap reggel 8-tól 16 óráig tartanak bibliai történetek feldolgozásával, énektanulással, sok játékkal és kirándulással.

Makay Erika református hitoktató arról beszélt, hogy negyvenöt, zömében alsó tagozatos egri kisdiák vesz részt a napi programokon, de vannak hetedikes-nyolcadikos tanulók is.

– E heti témánk az Ószövetségből József története, mellyel az a célunk, hogy a gyerekek megtapasztalják, nehéz körülmények között is lehet Isten segítségére hagyatkozni – fogalmazott. – Reggelente Tóth Imre lelkipásztor nyitja meg a napot énekkel és imádsággal, majd gyülekező játék következik, összekovácsolandó a közösséget, hiszen különböző iskolákból jöttek a gyerekek, sokan nem is ismerik egymást. Ezt követően a hitoktató munkatársak adják elő József történetének aznapra szánt részletét a nagyobbak bevonásával, vagy kisfilm segítségével. Utána kiscsoportokban dolgozzuk fel a látottakat-hallottakat. A témafeldolgozás hétfőn rajzok készítésével történt, de volt kútépítés nagyméretű tojástartókból, hiszen a Biblia szerint Józsefet a kútba dobták a testvérei. A délutáni foglalkozások többnyire akadálypályán, játékokkal telnek a Szmrecsányi kertben – foglalta össze a hitoktató.

Makay Erika kiemelte, hogy a tábor mindenki számára nyitott. Nemcsak reformátusoknak szervezik, részt vehetnek más felekezethez tartozók, és azok is, akik nincsenek megkeresztelve. A hitoktató szerint a tábor jó lehetőség arra, hogy a gyerekek és szüleik betekinthessenek a helyi református gyülekezet életébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában