Ünnepség

2022.06.29. 16:53

Semmelweis-napot tartottak a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban (galéria)

Szerdán tartotta Semmelweis napi ünnepségét a gyöngyösi Bugát Pál Kórház. Köszöntőjében Weisz Péter főigazgató arról beszélt, hogy az elmúlt 3 év másról sem szólt, mint a pandémiáról.

Sz. Sz. I.

Semmelweis napi ünnepséget tartottak a gyöngyösi kórházban

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

- Bátran állíthatom, hogy ez az agyonsajnált, lenézett magyar egészségügy európai szinten is kiválóan teljesített. Bebizonyítottuk, hogy az, amit Semmelweis szellemiségének tartunk és mondunk, tehát az összetartás, erő, szakmaszeretet, elhivatottság mind jellemzi a mai egészségügyet. Akkor is megálltuk a helyünket, amikor a dolgozóink 20-25 százaléka máshol végzett munkát - emelte ki Weisz Péter.

Halmosi Zsolt rendőr altábornagy, Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatója, országos kórházfőparancsnok kiemelte, hogy a pandémia elleni harcot az egészségügyi dolgozók nyerték meg.

A jeles nap alkalmából elismeréseket adtak át, kinevezéseket jelentettek be. Dr. Kálmán Mária főorvosnő, radiológus szakorvos a Gyöngyös város egészségügyéért kitüntetést kapta, amelyet a csütörtöki városi ünnepségen vesz át.

Több éve dolgozik együtt a klinikai kutatásokban a kórház és a Cliexpert csapata. Évről évre fejlődik ez a szakmai együttműködés, és mára elért a közös munka egy olyan fázisba, ami városi kórház szinten egyedülálló az országban. Az I-es fázisú klinikai központ kialakítása és működtetése mérföldkő az együttműködésben. A szakmai terepen túl a Clinexpert csapatával sikerült a kórháznak olyan emberi kapcsolatot kiépíteni, ami példaértékű. Ezért a munkatársait, professzor dr. Lang Istvánt, dr. Gulyás Dávidot és Vágvölgyi Mihályt, valamint Berki Nikolettet a kórház örökös tiszteletbeli dolgozóvá fogadták.

A kórház főigazgatója és orvosigazgatója szakmai munkája elismeréseként adjunktussá nevezte ki dr. Ébner Franciska, belgyógyász szakorvost, dr. Kiss Anita, pszichiátert és dr. Watti Jezdancher, belgyógyász szakorvost.

Az Év ifjú orvosa dr. Rózsa Júlia rezidens, az Év ifjú ápolója pedig Balogh Péter, képalkotó analitikus. A díjazottak Klausmann Viktor, a Magyar Síakadémia Egyesület elnöke a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány kuratóriumának elnöke, a BPK Alapítvány kurátora adománya jóvoltából két kiváló minőségű televíziót kapnak.

Főigazgató elismerésben részesült dr. Adnan Abdulla főorvos, a belgyógyászat munkatársa, Adorján Gábor finanszírozási referens, Belák Zoltán humánpolitikai referens, Kovács Antal raktárkezelő, a műszaki osztály munkatársa, Kazsu Gál Katalin titkársági asszisztens, Inklovics Viktor főmérnök, Szűcs Laura a portaszolgálat munkatársa, Schmetzné Varga Andrea, a takarító szolgálat vezetője, Horváthné Orosz Piroska diplomás ápoló, az ápolási osztály munkatársa, Kerek Marianna ápoló, Dókáné Kovács Éva ápoló és Molnárné Katona Mária ápoló, a belgyógyászat munkatársai, Szűcs Jánosné ápoló, a sebészet munkatársa, Szabó Olga diplomás ápoló és Báry Andrea diplomás ápoló, a neurológia munkatársa, Dudás Erika ápoló, a krónikus belgyógyászat munkatársa, Roznyik Zsoltné ápoló, a szülészet-nőgyógyászat munkatársa, Tóthné Varga Erzsébet ápoló, a gyermekosztály munkatársa, Fehér Gyuláné asszisztens, a tüdőgondozó munkatársa, Paulenka Judit adminisztrátor, a betegirányítás munkatársa, Tóth Tamás betegkisérő, Halászné Venczel Vera diplomás ápoló, az intenzív osztály munkatársa, Baloghné Budai Éva asszisztens, az aneszteziológia munkatársa, Tarné Varga Bea diplomás ápoló és Bódi Tamás műtőssegéd, a központi műtő munkatársai, Tomayer Csilla vezető asszisztens, az intézeti gyógyszertár munkatársa, Tóthné Kiss Eleonóra gyógyfoglalkoztató szakasszisztens és Gulyás Ágnes ápoló, a rehabilitációs elmegyógyászati osztály munkatársai, illetve a sürgősségi betegellátó osztály teljes csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában