Agria Nyári Játékok

2022.06.02. 14:25

Színes műsorkínálat lesz az idei Agria Nyári Játékokon is

M. H.

Minczér Gábor (balról), Vona Tibor, a TBG Production igazgatója, Béres Attila, az Egri csillagok szövegírója és Kelemenné Lengyel Edina

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Közeledik a nyár, ezzel együtt az Agria Nyári Játékok is várja közönségét. A programokat Kelemenné Lengyel Edina, a játékokat megálmodó Kelemen Csaba özvegye ismertette csütörtöki sajtótájékoztatóján. Mindezek előtt Minczér Gábor alpolgármester hangsúlyozta, Kelemenné Lengyel Edina méltó örökös, tavaly is látható volt szervezésének sikere.

– Kiválóan vette át a stafétát, folytatja a munkát. Öröm, hogy ismét színesíti az Agria Nyári Játékok Eger kulturális kínálatát, hiszen van rá igény, van létjogosultsága – részletezte.

A szervező ezek után kifejtette, hogyan zajlik majd a június 29-én kezdődő fesztivál.

Mint mondta, a hagyományokhoz hűen sokrétű műfajkínálattal készültek, lesz operett, musical, zenés vígjáték, prózai vígjáték, koncertek, kamarai- és gyermekszínházi előadások.

– Az első előadás Tamási Áron Ördöglő Józsiás zenés tündérjátéka lesz. Látható lesz emellett az Állati story, az Indul a bakterház, a Tanulmány a nőkről, az Ami késik, nem múlik, a Hyppolit, a lakáj, az Anconai szerelmesek, az Örök szerelem. Ötödik alkalommal kerül színpadra a Pál utcai fiúk. De a gyerekeknek is kedvezünk, illetve több koncertet is hallhat a közönség. Mások mellett Péter Szabó Szilvia estjét is élvezheti a közönség – részletezte. 

Az Agria Nyári Játékok elmaradhatatlan eleme az Egri Csillagok, melyet idén is a várban, két alkalommal játszanak majd.

Egy különleges családi musical, a Vadak Ura is megfordul Egerben a TBG Production gondozásában. Látványos jelmezkavalkádra, dinamikus dalokra lehet számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában