Közösségépítés

2022.06.02. 09:30

Tovább működhet a bükkszenterzsébeti Aprócska gyermekház

Közösséget építettek, családokat segítettek, közös programokat szerveztek a településen.

B. K.

Minden találkozás élmény az anyáknak és a kicsiknek

Forrás: Beküldött fotó

Négy éve kezdte meg működését a településen az Aprócska nevű Biztos Kezdet Gyerekház, amely számos sikeres programot, élményt nyújtott a helyi és a környékbeli anyáknak és kisgyermekeiknek. Az intézmény vezetőjétől, Joóné Kulin Máriától megtudtuk, az elmúlt években egyre népszerűbbé vált e hely a családok körében. 

Számos alkalommal sütöttek, főztek, kézműveskedtek együtt, játékos fejlesztőfoglalkozásokat tartottak, meséltek, énekeltek, együtt ünnepelték meg a kicsik születésnapjait.

Minden program a gyermekek fejlődését segítette, és növelte a családok összetartozását. Az intézmény munkatársai a járványügyi korlátozások idején is segítették a hozzájuk fordulókat. Az óvodára való felkészülés is könnyebben ment a helyes szokások megalapozásával, illetve a szülői kompetenciák növelésével. 

Idén márciusban – szolidaritást vállalva az ukrajnai gyerekekkel és családjaikkal – adománygyűjtést szerveztek a menekültek számára. 
A nemrégiben megtartott projektzáró rendezvényen a kisgyermekes családok mellett a szakmai megvalósításban közreműködő szakemberek is részt vettek. Ortó Szilárd, a község polgármestere ígéretet tett, hogy az önkormányzat a projekt zárását követően is tovább működteti a Biztos Kezdet Gyerekházat, mert a kisgyermeket nevelőknek szükségük van erre a közösségépítő, esélynövelő szolgáltatásra. A falu életében hiánypótlónak bizonyult az intézmény, mivel az utóbbi években egyre több fiatal talált itt otthonra és alapított családot. 

– Bükkszenterzsébeten az önkormányzat támogatásának és a társszakmák összefogásának köszönhetően az elmúlt években olyan gyermekcentrum alakult ki, amelynek társadalmi jelentősége a térségben is kiemelkedő. Hálás vagyok, hogy ennek a fejlődésnek a részese lehettem –fogalmazott lapunknak Joóné Kulin Mária Csilla. 

Megtudtuk, június 1-jén, azaz ma a gyermeknap alkalmából meglepetéssel készülnek az intézményben. A délelőtti foglalkozásra érkezőket ugyanis egy kis finomsággal, ajándékkal, közös játékkal és természetesen sok szeretettel várják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában