Művészet

2022.06.08. 16:04

Utcaszínház és cirkuszi előadás is lesz Egerben

Újdonságokkal jelentkezik az összművészeti fesztivál.

Sz. M. L.

Archív fotó

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Idén is egyszerre rendezik meg Egerben az Utcazenészek versenyét a Képzőművészeti utcafesztivált és a Vino borkóstolót jövő hét szerdától - jelentette be szerda délután dr. Lőrincz György az Egri Borút Egyesület elnöke, Teleki Klári művészetpártoló, és Ábry Zoltán, az utcazenész fesztivál szervezője, aki hangsúlyozta, hogy az összefogásnak köszönhetően a programegyüttes olyan turisztikai vonzerőt képvisel, amely több napra Egerbe csábítja a turistákat.

Dr. Lőrincz György kiemelte, több világsikert is elért a közelmúltban az egri borvidék. Várhatóan huszonnyolc bortermelő mutatja be nedűit a következő héten.

- A képzőművész fesztiválon első nap egy térbeli installációt, egy fát állítanak fel a művészek. A második napon egy adott téma mentén dolgoznak a grafikusok. A harmadik napon pedig egy szabadtéri tárlatot láthatnak - ismertette Teleki Klári. Hozzátette, tizenhárom városból érkeznek a résztvevők, de külföldről is érdeklődtek az esemény iránt. 

Ábry Zoltán arról beszélt, hogy az utcazene-fesztivál fontos lépcsőfok a zenészeknek, kifejezett célja, hogy a formációk ismertséget szerezhessenek, a látogatók pedig tizennégy helyszínen szó szerint szembe találják magukat a kultúrával az egri belvárosban. Ismertette, idén utcaszínházi előadások és cirkuszi produkciók is láthatók lesznek.

Nagy Zoltán, a zsűri tagja és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem zenei intézetének docense elmondta, idén 71 fellépő érkezik 46 városból.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában