Helyi értékek megőrzése

2022.07.25. 16:24

Bélapátfalvi szörpök is szerepelnek az új védjegyesek listáján

Tovább bővült a Bükki Nemzeti Parki Termék Védjegy lista, melyen a bélapátfalvai Apostol Nikolett is szerepel.

F. V. E.

Apostol Nikolett

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A kiírásra olyan helyi előállítású termékekkel lehetett jelentkezni, amelyek a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) területén, természetvédelmi oltalom alatt álló területen termeltek, vagy készítettek, és előállításuk a természet védelmével összhangban történik, derül ki a BNPI tájékoztatásából.

A védjegy hosszú távon hozzájárulhat egy új célközönség megszólításához, és az eddigi turisztikai kínálat színesítéséhez. A védjegy célja egyebek között az ökológiai gazdálkodás népszerűsítése mellett a helyi értékek megőrzése, a hagyományok újraélesztése, a népművészet, a kézművesség és a népszokások felélesztése, illetve azok fenntartása, fogalmazta meg a nemzeti park.

Ebben az évben 22 pályázatot nyújtottak be a felhívásra. 

Több órás bírálattal döntött a bizottság, akik jobbnál-jobb, és kiemelkedő minőségű kézműves terméket, például szörpöket, lekvárokat, mézeket, valamint szalámikat kóstolhattak meg, testápoló krémeket, szappanokat próbálhattak ki, illetve különleges szolgáltatásokkal ismerkedhettek meg. A végső értékelés során elhangzott, hogy minden pályázó rendkívül magas színvonalú termékkel jelentkezett.

Az új védjegyesek listája a BNPI honlapján megtalálható.

Köztük szerepel többek között a bélapátfalvi Apostol Nikolett is, aki szirupok, szörpök és szószok kategóriában pályázott.

– Hatalmas megtiszteltetés számomra ez az elismerés. Nagyon örültem, hogy pozitív elbírálásban részesült a benyújtott pályázatom. Bízom benne, hogy a védjegyes termékek nagyobb keresletet is előidéznek – mondta el portálunknak Apostol Nikolett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában