Felszólalók

2022.07.20. 19:11

Demonstráltak az elmúlt napok parlamenti döntései miatt Egerben

Több mint kétszáz ember gyűlt össze a kormány közelmúltban hozott intézkedései ellen szervezett demonstráción szerda este hat órára Egerben, a Kepes György téren.

Sz. M. L.

Meghallgatták a felszólalókat az érdeklődők

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Álljunk ki egymásért mutassuk meg, hogy fontosak vagyunk egymásnak! A környéken sok hivatal iskola és egészségügyi intézmény van. Elvisszük nekik az üzenetet, hogy nincsenek egyedül. Akkor jó egy ország, ha szűkös időben mindenkinek szűkös – mondta Jánosi Zoltán, a Momentum egri elnöke.

Az elsők között Micski Marianna ismert helyi vállalkozó is felszólalt.

– Csalódtam, nem tudom eléggé empatikusak és érzékenyek-e még az emberek, hogy lássák, mindenkire hatással vannak a döntések, az infláció, a katatörvény módosítása. Felháborítónak tartom, hogy néhány simliskedő vállalkozó miatt sokak kerülnek rosszabb helyzetbe – mondta.

Több helyi vállalkozó, civil, zenész, s többek között kifejtette véleményét Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselője is, aki azt mondta a megjelenteknek, örül, hogy végre vidéken is felvilágosultabban gondolkodnak.

A tüntetés az első helyszínen békés volt, majd az Eszterházy tér, Törvényház, Barkóczy, Csiky Sándor, Maczky Valér, Zalár József utca útvonalon vonultak Gárdonyi Géza térre. Ez idő alatt a helyszíneket lezárta a rendőrség a forgalom elől.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában