Hűtés

2022.07.23. 10:17

Jégbefagyott finomságokat kapnak a Gyöngyösi Állatkert lakói az extrém hőségben

A forróság mindenki szervezetét megviseli, az állatoknak is szükségük van a hűtésre.

HEOL

Majomfagyi segít a rekkenő hőségben

Forrás: Gyöngyösi Állatkert/Facebook

– A forróság és extrém hőség nem csak az embereket teszi próbára, az állatokat is ugyan úgy megviseli. Azt gondolnánk a trópusokról, sivatagos területekről származó állatok számára ez természetes, ugyanakkor kevésbé ismeretes, hogy a hosszú ideje, akár több generáción át állatkertekben tartott és tenyésztett fajok akklimatizálódnak, adott területek időjárásához szoknak. A szélsőségek így számukra is nehezebben viselhetőek. Szerencsére van lehetőség arra, különféle bevált gyakorlatok által, hogy elviselhetővé tegyük nekik a legmelegebb nyári napokat – tette közzé a Gyöngyösi Állatkert Facabookon.


Mint írták, a főemlősők úgynevezett majomfagyit kapnak amely gyümölcsjoghurt alapú, nekik való finomságokkal töltött nyalánkság, a zebra és parlagi szamár is élvezik a jégbe hűtött alma darabokat. Az ázsiai kiskarmú vidrák jeges húst kaptak, amit a medencéjükben fogyasztottak el. A medencéket is friss hideg vízzel töltötték, és locsolással is segítik enyhíteni a kánikulát.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában