Fejlesztés

2022.07.29. 13:00

Korszerűbb fűtésre vált a mátraderecskei iskola

A iskola épületében jelentős fűtés-korszerűsítést hajtanak végre saját erőből.

B. K.

Mint azt Forgó Gábor polgármestertől megtudtuk, huszonegymillió forintot fordítanak arra, hogy egy korszerű, energiatakarékos kazánt szereljenek be az épület földszinti részében, ahol az alsó tagozatos kisdiákok tanulnak, illetve itt működik az önkormányzati étterem is. 

– Nem lehetett halogatni a beruházást, mivel az emelkedő rezsiárakat csak úgy tudjuk kigazdálkodni, ha takarékoskodunk. A kivitelezés már megkezdődött, a szeptemberi iskolakezdésre pedig mindennel elkészülnek – közölte. 

A napokban kezdtek hozzá a Magyar Falu Programban elnyert 30 millió forintból a belterületi utak felújításához is. Idén a sportcsarnok alatti köz, a Hunyadi út végétől a temető nagy kapujáig tartó rész, illetve a Széchenyi u. 8. számtól a kis hídig terjedő útszakasz kap új burkolatot. A munkálatokkal augusztus végéig végeznek. A lakosságot arra kérik, hogy akik gépkocsival a fenti utakon szoktak közlekedni, a felújítás idejére más útvonalat válasszanak. 
 

Címkék#fejlesztés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában