Japánkeserűfű

2022.07.29. 15:15

Már irtják a betolakodó növényt a megyeszékhelyen

Elkezdődött a japánkeserűfű irtása a megyeszékhelyen – közölte a Városgondozás.

Molnár Helga

Ezt a szakaszt már megtisztították

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A cég alkalmazottai múlt hét pénteken kezdték meg az irtást és három munkacsoportban dolgoznak a Töviskes-tér és a Sas úti híd közötti szakaszon. A japánkeserűfű dísznövénynek tűnhet, ám komoly károkat okozhat. Az invazív, más néven özönnövény betolakodó, kordában tartani, kipusztítani szinte lehetetlen.

A megyeszékhely is tele van japánkeserűfűvel. A Végvári vitézek terén már a házfalakon is helyet talált magának. A növényre jellemző, hogy képes bárhol megélni a növény, és képes anyagi károkat okozni. A patak partja gyakorlatilag Szarvaskőtől Maklárig tele van vele, több száz helyen fellelhető. Ettől próbálják most a Városgondozás munkatársai megszabadítani a várost. Schmotzer András, a Bükki Nemzeti Park Élővilágvédelmi Csoport kutatási referense már elmondta, a védekezésben a legfontosabb, hogy mihamarabb felismerje a terület tulajdonosa, hogy mi burjánzik a telkén, mert irtani valóban nagyon nehéz e fajt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában