Fegyelmezés

2022.07.22. 13:58

Megunta a szemetelő gördeszkásokat a gyöngyöshalászi polgármester

A gördeszkások és rolleresek pályahasználata miatt haragudtak meg a gyöngyöshalászi polgármesteri hivatalban.

K. B. L.

Szétdobált szemét a pálya körül

Forrás: Gyöngyöshalászi önkormányzat/Facebook

Pásztor János polgármester legutóbb közzétett nyilvános levelében a rollerpálya használóit szólította meg. Mint írta a kérdést feltéve: ugye, ti sem hiszitek el, hogy a szemetelés helyes?

A közösségi médiafelületen is nyilvánossá tett, a szöveghez rendelt fotókon jól látszik az az eldobált néhány, főként pet-palack, melyek nem a szemetesedényben kötöttek ki. A mellékelt ábrán jól látszik a szemetes is, ami egy kiszolgált mosógép dobjának újra felhasznált alkatrészéből készült.

A polgármesteri feddésben részesített, a rend helyreállításában biztosan elkötelezett helyi skatepark látogatók három lehetőség közül választhatnak. A polgármester szerint vagy összeszedik a szemetet és akkor minden maradhat a régiben. A második lehetőség szerint az önkormányzat munkatársai szedik össze azt a pár palackot és ebben az esetben legalább egy hétre zárva lesz a pálya. A harmadik lehetőség szerint a nyarukat az utcasport léha szerelmesei már nem szabadon, bármikor használható pályán múlathatják, hanem fizetőssé teszik a pályahasználatot és egy marcona alkalmazott fogja üzemeltetni a létesítményt fix nyitvatartási időben.

A fenyegető hangvételű felhívásra a helyi szabadidősportolók még nem reagáltak, de vélhetően a pálya környéke hamarosan rendezett képet mutat majd, hiszen ők sem szeretnék, hogy ebben a hőségben egy közpénzből fizetett önkormányzati munkatárs felügyelje napi szinten a trükkök gyakorlását. Mindezeken túl az sem ismert, hogy valóban a pályahasználók helyezték-e el az otthagyott, és most indulatokat gerjesztő hulladékot a fűben a mosógépdobból eszkábált hulladékedény helyett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában