Egészség

2022.07.28. 16:01

Melanóma-szűrésen vehetnek részt szombaton a Gyöngyösön strandolók

A nyári, erős napsugárzás veszélyeire is felhívják a fürdőzők figyelmét.

Sz. Sz. I.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ingyenes melanóma-szűrést szervez a Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezete július 30-án 10 és 15 óra között a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrandon, tájékoztatta portálunkat Tóth Lászlóné, az alapszervezet elnöke.

– Gyöngyösön első alkalommal szervez a rákellenes liga nagy nyilvánosság előtt ilyen szűrést. Vizsgálatokat már korábban is kezdeményeztünk a bőrben lévő, pigment termelő sejtekből kialakuló rosszindulatú daganat szűrésére, most azonban azért esett a strandra a választásunk, mert az erős nyári napsugárzásnak kitett bőrt fenyegető veszélyekre is felhívhatjuk egyben a figyelmet. Reméljük, minél többen élnek a lehetőséggel, hiszen nem orvosi rendelőben, hanem kikapcsolódás, fürdőzés közben, de mégis kulturált körülmények között kerülhet sor a vizsgálatra. A szűrést dr. Kirschner Ágnes bőrgyógyász főorvos végzi majd – foglalta össze Tóth Lászlóné.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában